Je camerabewaking schoonhouden moet ook gebeuren. Eens in de zoveel tijd moet u ervoor zorgen dat de camera goed wordt schoongemaakt anders is er een kans dat de ipcamera niet goed filmt of sneller kapot gaat. Er zijn meerdere spullen verkrijgbaar waarmee je ervoor kan zorgen dat de camera goed wordt bijgehouden en schoon blijft. Ook geven wij de optie dat wij het voor u bijhouden.

Ipcamera schoonmaken

Naast ongedierte kan er ook stof op de ipcamera komen en natuurlijk aanslag van regen. Het is van belang een goed beeld te houden omdat je nooit weet wanneer je beelden nodig zal hebben. Maak de camera daarom regelmatig schoon. Het schoon houden van een camera wordt vaak onderschat. Tijdens het schoonmaken van de ramen van een pand is het verstandig direct de camera daarin mee te nemen. Het schoonmaken van een camera kan het beste met een zeem en een middel dat ontvet maar niet agressief is. Een zeem zal geen krassen achter later op de plastic bol of het glas van de camera. Denk wel goed na dat er vuil op de camera kan zitten die bij het uitwrijven krassen kan veroorzaken. Afhankelijk van het type bewakingscamera kan de plastic bol erg gevoelig zijn voor krassen. Als er eenmaal krassen op de camera zitten dan zal er van het nachtzicht niets meer over zijn.

Scherpere camerabeeldenIpcamera kwaliteit

Ook vette vingers kunnen zorgen voor een waas op het beeld. De plastic bol van de dome hoeft dus niet altijd kapot te zijn of vervangen te worden als de camera een witte waas in beeld laat zien. Vette vingers is één van de meest voorkomende problemen bij dome camera’s. Bij het ophangen of installeren van de camera’s toch nog even de bol aangeraakt zonder dat je het door hebt. Dat is erg vervelend want nu dient de camera opnieuw schoongemaakt te worden. Met name als de camera erg hoog hangt en er opnieuw een trap bij moet komen. Probeer de camera altijd schoon achter te laten nadat hij geplaatst is. Er zijn middelen beschikbaar om ongedierte zoveel mogelijk van de camera af te houden. Eigenlijk komen er geen spinnen op af maar zijn het vliegen die zich aangetrokken voel door de warmte van een camera. Dan maakt een spin natuurlijk een web over de camera heen om al dat ongedierte op te vangen. Er zijn spray’s verkrijgbaar waarmee het mogelijk is spinnen op afstand te houden. Die zullen meestal elk half jaar opnieuw toegepast moeten worden.