Welk alarmsysteem moet u nou kiezen een draadloos of bedraad alarmsysteem? Wij krijgen die vraag vaker en we zullen u hier uitleggen waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een van de twee alarmsystemen denk hierbij aan de montage, onderhoud en ook de eventuele verzekeringseisen.

Een precieze lijst met kosten van een alarmsysteem is erg lastig om te geven. Dit komt doordat elk huis en elk pand verschillend is met een ander aantal deuren dus voor elke locatie zal de prijs anders liggen. als het een groter pand is zal de kosten van de montage natuurlijk ook flink omhoog gaan. Maar normaal zijn de kosten van een draadloos alarmsysteem lager dan de kosten
van een bedrade alarmsysteem. Dit komt doordat een draadloze vrij snel en eenvoudig te plaatsen is dus binnen een paar uur is er een werkende alarmsysteem. daarom kiezen gewone woonhuizen vaker voor een draadloze omdat die toch een stuk goedkoper is.

Betrouwbaarheid draadloos vs bedraad alarmsysteem

Ajax alarmsysteemBetrouwbaarheid is natuurlijk een heel erg belangrijk punt in het kopen van een alarmsysteem. Niemand heeft er zin in om een keihard alarm te horen terwijl er eigenlijk niks aan de hand is. Bij betrouwbaarheid is nog steeds de bedrade alarmsysteem beter dan de draadloze. Vroeger was er een groot verschil maar in de afgelopen jaren zijn de draadloze alarmsystemen flink verbeterd maar het alarmsysteem met draad blijft toch een stuk

betrouwbaarder. Dit komt ook omdat de wifi of internet niks te maken heeft met de functie van het alarm. Als het internet eruit ligt dan zal het draadloze alarmsysteem er ook uit liggen. Of bij storingen is het gevoeliger dan een bedraad alarmsysteem. Als u het alarmsysteem mee wilt nemen na bijvoorbeeld een verhuizing gaat dat simpeler bij een draadloze en is daarom ook goedkoper. Maar een bedraad alarmsysteem is weer makkelijker te vervangen en te upgraden omdat de componenten multifunctioneel werken en op elk merk aan sluiten.