Een IPcamera installeren hoe moet dat? Als mensen erover na denken denken ze vaak dat het makkelijker is dan dat het daadwerkelijk is. Er moeten bijvoorbeeld genoeg draden worden getrokken en als iemand niet zou weten hoe dat precies moet kan het heel erg lang duren.

IPcamera laten installeren

Een IPcamera moet bekabeld worden met een netwerk kabel die door spouwmuren
en kabelgoten heen gaan zodat alles mooi weg gewerkt kan worden en ook veilig
blijft want niemand kan zo maar bij de kabels. Via daar kom je uit bij de recorder
en vanaf elke IPcamera die je gebruikt gaat er een netwerk kabel in de recorder.
De recorder moet op een veilige plek staan waar geen vocht kan komen en ook niet
op een plek waar die makkelijk gevonden en gestolen kan worden. Het is dan
mogelijk om vanaf de recorder gemonitord worden naar een beeldscherm. Op
deze manier kunt u op een plek waar u het fijn vind een beeld hebben van de
IPcamera’s die opgehangen zijn. Er wordt ook een muis aangesloten zodat er ook
vanaf daar de instellingen gedaan worden.

Toekomst voor draadloze IPcamera’s

Het is ook erg lastig om een goed werkende IPcamera op batterijen op de markt te gaan brengen. Dit komt doordat er een hele sterke batterij nodig is en daarnaast blijft het daar niet bij. want het moet ook mogelijk zijn dat het langdurig veel data kan versturen en het moet ook een back-Dahua IPcameraup batterij hebben. Want als er geen back-up batterij is dan heb je de kans dat die precies uit valt op een belangrijk moment. Ook vragen mensen of het dan misschien wel mogelijk is om het met wifi te verbinden waardoor je alsnog geen draden nodig hebt. Op zich is dit een prima idee voor als u alleen binnen in uw huis de beelden wilt kijken. Maar ook hier zit een slecht ding aan namelijk dat als een inbreker een stoorzender gebruikt kan die de camerabewaking uit schakelen waardoor de camera’s niks meer filmen.

Aansluitingen op de IPcamera

Via de recorder kan er een app worden aangesloten. Op het camerasysteem staat een barcode en als die met elkaar verbonden zijn kan u vanaf de app op uw smartphone de IPcamera beelden in de gaten houden. Het opslaan van de beelden gaat automatisch via een harde schijf deze gaat in de recorder. Deze harde schijf heeft ook meerdere soorten . Er zijn 3 soorten je hebt er één met 8, 14 en 16 kanalen dit wilt zeggen dat er zoveel IPcamera’s op aangesloten kunnen worden. Ook het installeren van een camerasysteem is niet simpel als iemand het nog nooit heeft gedaan. Want niet alleen het aanleggen van het systeem is lastig maar om de software en de firmware goed te laten werken heb je ook ervaring nodig. Een IPcamera heeft bijvoorbeeld een eigen IP adres nodig om te werken en er zijn nog andere punten waar op gelet moet worden.