Met de nieuwe technologieën zijn de manieren om een alarmsysteem te gebruiken steeds breder geworden. Dat is een zeer goede zaak want hoe makkelijker het is in gebruik hoe meer het wordt gebruikt. Hoe meer mensen het gebruiken hoe veiliger het wordt. Er zijn tegenwoordig dus steeds meer manieren hoe het bedient kan worden en die manieren zijn via een app, bedienpaneel en alarmsleutel. Hier staat de uitleg hoe alles werkt.

Alarmsysteem met app

De nieuwste manier is het bedienen met een app op de smartphone. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiel bij zich en dan is het heel simpel om vanaf daar uw alarm te kunnen bedienen. Via de app kan er veel meer dan alleen het alarm aan of uit zetten. Het is mogelijk om een log boek van de alarmen terug te kijken en kijken wanneer iemand het alarm in of uit schakelt. De app is ook beveiligd met een aparte code zodat als de telefoon in de verkeerde handen komt diegene alsnog niet gelijk het alarm kan uitschakelen. Een bedrijf met een hogere risicoklasse mag niet gebruik maken van deze optie van de verzekeraar omdat ze het nog te nieuw vinden en nog niet weten of alles perfect werkt.

Alarmsysteem met bedienpaneelAlarmsysteem met bedienpaneel

Dit is het oudste en meest gebruikte alarmsysteem die te bedienen is via een code bedienpaneel. Bij bijna elk alarmsysteem zit wel een bedienpaneel waarbij via cijfers het alarm uit of aan gezet kan worden. Meestal zit ernaast een LCD scherm waarop de status gezien kan worden van het alarmsysteem. De bediening gaat meestal met 4 of 6 cijferige code plus een bevestiging toets. Een voordeel aan het schakelen met een code is dat er geen extra materiaal bij hoeft te komen. Ook is de code makkelijk te wissen en ook makkelijk uit of in te schakelen. Wel is het belangrijk dat de code eens in de zoveel tijd veranderd wordt voor meer veiligheid

Alarmsysteem met alarmsteutel

alarmsysteem met alarmsleutelMet de alarmsleutel is een soort sleutelhanger waar in chip inzit met een code erin. Je kan het alarm in en uit schakelen door de tag bij het bedienpaneel te houden u hoeft dus verder geen code in te voeren. De tag is dus zeer gemakkelijk in gebruik de tag werkt ook zonder batterij en is op afstand ook niet uit te lezen door een hacker. Hierdoor is de tag ook een zeer veilige manier alleen moet u hem niet kwijt raken of in verkeerde handen laten komen.

De manier om een alarmsysteem te gebruiken zijn de afgelopen jaren een hoop meer opties bij gekomen en welke optie u het best lijkt is er lastig om te beslissen. We zien
veel mensen toch nog kiezen voor het oude vertrouwde systeem omdat ze zeker weten dat dat goed werkt en veilig is. Wilt u weten wat het best pas bij uw huis of bedrijf?
Wij komen gratis langs op locatie om een advies te geven wat wij denken dat het best is voor uw huis of bedrijf.