Pakket samenstellen
Pakket samenstellen
 • 22 jaar ervaring
  Advies op locatie
  VCA Certificering 
  Opgeleide monteurs
  Eigen showroom
  Eigen helpdesk
  Installatie & Montage
 • 22 jaar ervaring
  Advies op locatie
  VCA Certificering 
 • Opgeleide monteurs
  Eigen showroom
  22 jaar ervaring
 • 22 jaar ervaring
  Advies op locatie
 • VCA Certificering 
  Opgeleide monteurs
 • Eigen showroom
  22 jaar ervaring

Vormen van een bewakingscamera

27 november 2021

Er zijn verschillende vormen van een bewakingscamera. Elke vorm is bruikbaar en handig voor een andere situatie en het is erg lastig om erachter te komen welke het beste is voor uw situatie als iemand er niet veel verstand van heeft. Wij proberen hier de opties wat makkelijker te maken voor u. de vormen die er zijn zijn de Bullet camera, Dome camera, Discrete camera en een Dummy camera.

Bullet camera

De bullet camera een stuk compacter dan andere camera’s en is ook een stuk goedkoper. De lenzen kunnen niet verwisseld worden. Daarom is het zeer
belangrijk dat je op de voorhand weet welke stukken van de ruimte u wilt zien op de camera. De camera kan ook voorzien worden van een ingebouwde infrarood verlichting. En kan zowel voor binnen als buiten worden gebruikt door de behuizing die eromheen zit. De bullet camera is er populair omdat het ingezet kan worden met verschillenden doel einden.

Door de voet zijn ze makkelijk monteer baar op een muur en plafond. Het voordeel aan deze camera is dat het over een grote afstand geplaatst kan worden door de bekabeling tussen de camera en de bediening.

 

 

Dome cameradome camera

De dome camera is niet heel anders dan de bullet camera. Het is de camera die het minst opvalt en ook kan er moeilijk gezien worden waar die nou heen kijkt. De lens is meestal voorzien van een verstelbare lens met een automatische scherptefunctie en ingebouwde infraroodverlichting.

Het voordeel aan de dome camera is dat het voorzien is van een draaibare camera en een gemotoriseerde zoomlens en de camera is ook een van de meest veelzijdige camera en kan overal ingezet worden. De camera kan bediend worden via een app of joystick enaangezien deze vaak in openbare plekken wordt gebruikt is het voorzien van een sterke behuizing zodat die niet makkelijk kapot gemaakt kan worden.

afstellen ip camera monteurDiscrete camera 

De discrete camera wordt ingebouwd in een behuizing van bijvoorbeeld een klok, pen, klokradio, rookdetector en andere dingen.

Het wordt vooral gebruikt om te bespioneren en dient er niet voor om mensen af te schrikken maar zodat je iemand onopvallend kan volgen. Kwaliteit is niet zo goed als een normale bewakingscamera maar nemen zowel geluid als beeld op.

Wij verkopen deze ook niet en zijn ook niet legaal om buiten uw huis op te hangen want er mag niet zomaar iemand bespioneerd worden.

Dummy cameraVerschillende type camera's

Een dummy camera is een goedkoop alternatief om mensen proberen af te schrikken. Je kan niet het verschil zien tussen een echte of een neppe camera.
Deze camera’s hebben geen bekabeling of een ontvanger nodig omdat ze geen beelden opnemen.

Ze hoeven alleen aan een muur of plafond worden geïnstalleerd en verder niks. Sommige hebben ook nog een rood led lichte die brand zodat het lijkt alsof die echt aan het opnemen is en de camera kan ook nog heen en weer bewegen zodat het lijkt alsof die het hele oppervlak wilt filmen. Ze vallen ook niet onder de privacywet omdat er geen echte beelden worden gemaakt en zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Ook samen werken met ons?

Neem nu contact op
De specialisten van IP Camera Installatie leveren en installeren al meer dan 20 jaar camerabewaking systemen en beveiligingcameras .
Copyright 2021| onderdeel van camerainstallatie.nl groep|Powered by Raion design