We krijgen vaak de vraag wat voor soorten camerabewaking is er? Wij maken vaak onderscheid tussen 3 soorten camerabewaking dat zijn de intelligente camera’s, analoog camerasysteem & CCTV-camerasysteem en als laatste de IP camerabewaking. Wij zijn van mening dat de IP camera de beste optie is maar waarom wij dat vinden kan gelezen worden verder in dit artikel.

De intelligente camera kan worden aangestuurd door een goede software waardoor de mogelijkheden en opties onbeperkt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een gezicht te herkennen via de camera zodat die weet wanneer een alarm wel of
niet af moet gaan. Hij kan ook een object volgen waardoor je zelf niet goed moet blijven kijken waar het heen gaat maar dat kan de camera gewoon zelf doen.
Het is ook mogelijk een een verloren object te detecteren zodat die een melding geeft als die de verloren object op pikt. De camera kan ook op bijvoorbeeld Schiphol een koffer die is vergeten terug te vinden zodat die terug kan naar de eigenaar. De camera kan ook waarschuwing zones zien zoals de foto hier links waardoor de bij die zones niet af zal gaan maar als er buiten die zone iets gebeurd gaat het alarm wel af. Naast dat een camera al die dingen kan kan het ook bezoekers tellen en ze registreren waardoor die precies bij houdt hoeveel mensen binnen zijn.

Analoog camerasysteem &IP camerabewaking installatie monteur bewakingscamera
CCTV-camerasysteem

Dit camerasysteem valt onder een bekabeld systeem zodat het beeldkwaliteit van
de camera zo goed mogelijk over gebracht kan worden naar de recorder. Deze camera is een goedkope optie maar het heeft wel redenen waarom het wat goedkoper is dan andere camera’s. De camera kan prima beeld leveren als er goede verlichting is maar dat zal natuurlijk niet altijd zijn. Als er weinig verlichting is is het beeldkwaliteit niet best waardoor er amper iets gezien kan worden. Ook is het een verouder principe en kan er niet in real-time mee worden gekeken alleen achter af waardoor je dus nooit een diefstal zal kunnen voorkomen. Ook heeft het een erg lage beeldresolutie waardoor een gezicht niet goed herkend kan worden

Verschillende type camera'sIP camerabewakingDe IPcamera wordt opgebouwd zoals een computernetwerk. Het is de perfecte oplossing voor gebruikers met hoge eisen op het gebied van beeldscherpte, opslagmogelijkheden, brandbreedte en visuele controle op afstand. De camera is
goed geschikt voor zowel binnen en buiten want er zijn meerdere soorten die voor elke situatie goed kunnen zijn. Het heeft ook een hoge resolutie en een goede herkenning. De camera staat in directe verbinding met het netwerk/internet waardoor de camerabeelden snel doorgegeven kunnen worden en het beeld niet achter loopt. Het heeft ook een stuk minder kabels nodig want deze kan in 1 kabel alles van de camera hebben. Ondanks dat de camera iets duurder is dan andere camera’s is het het wel waard om er iets meer aan uit te geven. Deze camera’s kunnen ook in real-time mee worden gekeken via een app op de smartphone of tablet. De installatie van een IPcamera is wel aardig complex dus wij raden altijd aan om dat te laten doen door professionele mensen zodat u zeker weet dat het goed gaat. Er zijn 3 soorten IPcamera’s namelijk de dome camera, bullet camera en de turret camera met elk hun eigen plus en min punten.

Wij hopen dat dit de vraag welke soorten camerabewaking is er beantwoord. Wij raden dus aan om te gaan voor een IPcamera omdat deze het betrouwbaarst is en er kan ten allen tijde mee worden gekeken via een app zodat u uw huis 24/7 in de gaten kan houden. Ook heeft het een full color functie waardoor de camera zelfs in de nacht nog uitstekend beeld levert en zelfs dan nog goed een gezicht zou kunnen herkennen. Heeft u verder nog andere vragen over camerabewaking of alarmsystemen kunt u gerust contact met ons opnemen wij houden van een uitdaging dus een vraag kan niet te moeilijk zijn.